Muuta kieli

Tietosuojaseloste

#yourdataisyours 

Tiedämme, että välität henkilötiedoistasi ja niiden käytöstä, ja haluamme sinun luottavan siihen, että Unilever käyttää henkilötietojasi huolellisesti. Tämä tietosuojaseloste auttaa sinua ymmärtämään, mitä henkilötietoja keräämme, miksi keräämme niitä ja mihin niitä käytämme. 

Kun luet tätä selostetta, pidä mielessä, että se koskee kaikkia Unilever Finland Oy :n yrityksiä. 

Kehotamme sinua tutustumaan kaikessa rauhassa tietosuojakäytäntöihimme. Mikäli sinulla on kysymyksiä, voit lähettää ne meille sähköpostitse tai jättämällä yhteydenottopyyntö Ota meihin yhteyttä -lomakkeen kautta. 

Olemme yrittäneet pitää tätä selostetta mahdollisimman yksinkertaisena, mutta mikäli satut näkemään sinulle tuntemattomia termejä kuten ”evästeet”, ”IP-osoite” tai ”selain”, voit tutustua näihin avainkäsitteisiin seuraavalla sivulla: Privacy Key Terms

Sinulla on oikeus vastustaa tietyntyyppistä henkilötietojesi käsittelyä, kuten esim. henkilötietojesi käyttöä suoramarkkinointiin. Voit lukea oikeuksistasi sekä siitä, miten voit niitä käyttää täällä. 

  • Rekisterinpitäjänä toimiva Unilever Finland Oy kontrolloi kaikkia Unileverin vastaanottamia tai keräämiä henkilötietoja.  

    Tätä tietosuojaselostetta sovelletaan Unileverin keräämiin henkilötietoihin, jotka liittyvät tarjoamiimme palveluihin ja tuotteisiin. 

    Kun selosteessa viitataan Unileveriin, tämä tarkoittaa Unilever Finland Oy :ta tai mitä tahansa Unilever Finland Oy :n omistamaa tai kontrolloimaa yritystä, johon saatat olla asiakas- tai liikesuhteessa.  

    Tämä tietosuojaseloste koskee myös Unileverin markkinointisisältöä, mukaan lukien Unileverin tuotteiden ja palvelujen tarjouksia ja mainoksia, jotka saat meiltä (tai toimeksiantajaltamme) kolmannen osapuolen sivustojen, alustojen ja sovellusten kautta pohjautuen tietoihin siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näillä kolmannen osapuolen sivustoilla on yleensä omat tietosuojakäytäntönsä ja omat käyttöehtonsa. Kehotamme sinua tutustumaan niihin ennen kuin alat käyttää kyseisiä sivustoja. 

  • Henkilötiedot tarkoittavat mitä tahansa tietoja, joita voidaan käyttää jonkun henkilön suoraan tai epäsuoraan tunnistamiseen.  

    Sinun ei ole pakko antaa Unileverille henkilötietojasi. Ota kuitenkin huomioon, että henkilötietojen antamatta jättäminen voi johtaa siihen, että emme välttämättä pysty tarjoamaan sinulle tuotteitamme tai palvelujamme, takaamaan palvelujemme korkeaa laatua tai vastaamaan mahdollisiin kysymyksiisi.  

    Saatamme kerätä henkilötietoja erilaisista lähteistä. Näihin tietoihin kuuluvat: 

    •  Henkilötiedot, jotka annat meille itse, 
    •  Henkilötiedot, joita keräämme automaattisesti, ja 
    •  Muista lähteistä keräämämme henkilötiedot. 

     

    Henkilötiedot tarkoittavat mitä tahansa tietoja, joita voidaan käyttää jonkun tietyn henkilön suoraan tai epäsuoraan tunnistamiseen. Tämä määritelmä kattaa henkilötietoja, jotka keräämme offline-tilassa Kuluttajakeskuksistamme, suoramarkkinointikampanjoista, arvonnoista ja kilpailuista sekä online-tilassa verkkosivustoistamme, sovelluksistamme ja kolmansien osapuolien alustojen ja sovellusten kautta käytettävistä tuotemerkkisivuistamme. 

    Saatamme pyytää sinulta henkilötietojasi, kun otat meihin yhteyttä. Unilever Finland Oy :n yritykset saattavat jakaa henkilötietojasi toistensa kanssa sekä muiden Unilever-ryhmän yritysten kanssa ja käyttää niitä tämän tietosuojaselosteen mukaisella tavalla. Saatamme myös yhdistää tietosi muihin tietoihin tuotteidemme, palvelujemme, sisältömme ja mainontamme parantamiseksi.  

    Sinun ei ole pakko antaa Unileverille henkilötietojasi. Ota kuitenkin huomioon, että henkilötietojen antamatta jättäminen voi johtaa siihen, että emme välttämättä pysty tarjoamaan sinulle tuotteitamme tai palvelujamme, takaamaan palvelujemme korkeaa laatua tai vastaamaan mahdollisiin kysymyksiisi.  

     

    Tapoja, joilla keräämme henkilötietoja 

    Saatamme kerätä henkilötietoja erilaisista lähteistä. Näitä tietoja ovat: 

    Henkilötiedot, jotka annat meille itse. Keräämme tietoja siitä, kuinka käytät palvelujamme ja tuotteitamme, kuten esim. tarkastelemiesi sisältöjen tyypeistä sekä toimintojesi laajuudesta ja kestosta. Keräämme henkilötietojasi sinulta suoraan myös silloin, kun tilaat markkinointiuutiskirjettämme, vastaat kyselyihimme tai luot tilin ostaaksesi tuotteitamme. Saatamme näissä tapauksissa pyytää sinulta sellaisia henkilötietoja, kuten nimi, sukupuoli, syntymäpäivä, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero tai luottokorttitiedot. Jotkin Unilever-tuotemerkit saattavat kerätä erityisiä henkilötietoryhmiä nimenomaisella suostumuksellasi. Lisätietoja siitä, mitä erityisiä henkilötietoryhmiä Unilever kerää ja käyttää, saat tähän aiheeseen liittyvästä alla olevasta osiosta.  

    Henkilötiedot, joita keräämme automaattisesti. Saamme ja tallennamme myös tietyntyyppisiä henkilötietoja, kun olet vuorovaikutuksessa kanssamme online-tilassa. Esim. käytämme evästeitä ja seurantatekniikoita (lisätietoja tästä aiheesta löytyy Tietosuojaselosteen avainkäsite-osiosta) saadaksemme henkilötietojasi silloin, kun selaimesi käyttää sivustojamme, mainoksiamme tai muuta sisältöä, jota Unilever tai sen toimeksiantajat tarjoavat omilla tai muilla sivustoilla. Henkilötietojasi kerätään myös silloin, kun haet, ostat tai lähetät tuotteita, osallistut kilpailuihin tai kyselyihin tai kun olet yhteydessä asiakaspalveluumme. Esimerkkejä kerättyjen henkilötietojen tyypeistä ovat IP-osoite (lisätietoja tästä aiheesta löytyy Tietosuojaselosteen avainkäsite-osiosta), laitteen tunnistetiedot, sijaintitiedot, tietokonetta ja verkkoyhteyttä koskevat tiedot, kuten selaimen tyyppi ja versio, aikavyöhykeasetukset, selaimen laajennusten tyypit ja versiot, käyttöjärjestelmä ja ostohistoria. Näitä tietoja Unilever joskus aggregoi muilta kuluttajilta saatujen samankaltaisten tietojen kanssa. Kun selaat joitakin Unileverin verkkosivuja, saatamme joskus käyttää tiettyjä ohjelmistotyökaluja mitataksemme ja kerätäksemme istuntoasi koskevia tietoja, mukaan lukien sivujen vastausajat, latausvirheet, tiettyjen sivujen tarkastelun kesto, sivun vuorovaikutustiedot sekä menetelmät, joiden kautta poistut sivulta muualle. Saatamme myös kerätä teknisiä tietoja, jotka auttavat meitä tunnistamaan laitteesi väärinkäytösten ehkäisemiseksi ja diagnostiikkatarkoituksiin. 

    Muista lähteistä keräämämme henkilötiedot. Keräämme henkilötietoja myös muista lähteistä kuten luotetuilta kolmansilta osapuolilta, joihin meitä sitovat liikesuhteet, sekä kolmansien osapuolien alustoilta, joissa Unileverilla on tilitoimintaa: esim. silloin kun käytät ”like”-toimintoa Faceboookissa tai ”+1”-toimintoa Google+ -palvelussa. Lisäksi saamme tietoa siitä, kuinka sivustomme käyttäjät reagoivat mainontaamme mitataksemme mainostemme relevanttisuuden ja menestyksekkyyden. Keräämme tietoja sinusta ja toiminnastasi myös kolmansilta osapuolilta, joiden kanssa tarjoamme yhteisiä palveluja ja tuotteita, tai datan rikastamiseen erikoistuvilta kolmannen osapuolen palveluntarjoajilta (lisätietoja tästä aiheesta löytyy Tietosuojaselosteen avainkäsite-osiosta), jotka saattavat tarjota Unileverille lisää ideoita hallussamme olevista henkilötiedoista. 

     

    Milloin ja miksi keräämme ”erityisiä henkilötietoryhmiä” 

    Tietyt henkilötietoryhmät, kuten rotu, etnisyys, uskonto, terveys, seksuaalisuus tai biometriset tiedot, luokitellaan ”erityisiksi tietoryhmiksi” ja Euroopan tietosuojalainsäädännön mukaisesti niihin sovelletaan lisäsuojaa. 

    Unilever pyrkii rajoittamaan tilanteet, joissa keräämme ja käsittelemme näitä erityisiä tietoryhmiä.   

    Unilever saattaa toisinaan kerätä terveyteesi liittyviä tietoja, kuten allergioita, raskautta tai ihon tyyppiä koskevia tietoja, jotta se voisi lähettää sinulle räätälöityjä mainoksia ja relevantteja tarjouksia. Unilever kerää ja käyttää kyseisiä henkilötietoja vain niissä tapauksissa, jolloin olet antanut meille siihen suostumuksesi. Joissakin tapauksissa saatat pyytää meiltä palveluja tai tuotteita, jotka eivät suoranaisesti vaadi erityisten tietoryhmien keräämistä, mutta jotka saattavat viitata uskontoosi, terveydentilaasi tai muuhun erityiseen tietoryhmään. 

    Alla on muutama esimerkki siitä, kuinka Unilever kerää ja käsittelee erityisiä tietoryhmiä: 

    • Unilever kerää tietoja odottavien äitien lasketuista päivistä Zwitsal- tai Baby Dove -uutiskirjeiden avulla. Se saattaa kerätä näitä tietoja myös sijoittamalla kirjautumissivulle tiettyjä evästeitä. Näiden tietojen avulla voimme luoda odottavien äitien asiakasyleisön, jolle pystymme tarjoamaan online-mainoksia relevanteilta Unilever-tuotemerkeiltä. Lisätietoja Unileverin profilointitoiminnoista saat tästä aiheeseen liittyvästä osiosota; 
    • Samalla tavalla Unilever kerää henkilöetoja kuluttajien allergioista, jotta se pystyisi tarjoamaan kuluttajille mainoksia ja tarjouksia heidän tarpeidensa kannalta relevanteista tuotteista. 

     

    Kuinka suojelemme lasten yksityisyyttä? 

    Olemme tietoisia siitä, kuinka tärkeää on ottaa käyttöön ylimääräiset varotoimet Unileverin tuotteita ja palveluja käyttävien lasten yksityisyyden ja turvallisuuden suojelemiseksi.  

    Suurin osa Unileverin verkkosivuista on suunniteltu ja tarkoitettu aikuisten käyttöön. Jos jokin sivustoistamme on tarkoitettu nuoremman yleisön käyttöön, pyydämme vanhempainvastuuta kantavalta henkilöltä lupaa lapsen henkilötietojen keräämiseen aina, kun sovellettavat lait ja määräykset sitä edellyttävät (huoltajan suostumusta vaativa lapsen ikä vaihtelee maittain).  

    Jos olet alaikäinen lapsi, ja maassasi vaaditaan vanhempien suostumusta henkilötietojesi keräämiseen, sinun on tutustuttava tämän tietosuojaselosteeseen yhdessä vanhempasi tai huoltajasi kanssa varmistaaksesi, että ymmärrät ja hyväksyt kaikki ehdot. Jos huomaamme, että olemme keränneet lapsen henkilötietoja ilman hänen vanhempiensa tai huoltajansa suostumusta, ja mikäli tällainen suostumus olisi pitänyt saada, poistamme kyseiset henkilötiedot mahdollisimman pian. Pääsy tiettyihin Unileverin verkkosivustojen osiin ja/tai mahdollisuus saada palkintoja, näytteitä tms. on yleensä rajoitettu tietyn iän käyttäjille.  

    Käytämme joskus henkilötietojasi ikätarkastuksiin ja tuemme kaikenlaisia ikärajoituksia koskevia toimenpiteitä.  

  • Keräämme, käsitelemme ja luovutamme henkilötietojasi vain tiettyihin ja tarkoin rajoitettuihin tarkoituksiin. Esimerkkejä näistä tarkoituksista ovat mm. maksujesi käsitteleminen, kaikentyyppisten valitusten arvioiminen ja tarkasteleminen, tuotteidemme, palvelujemme, viestintämenetelmiemme ja verkkosivustojemme toimivuuden parantaminen ja kehittäminen, sekä personoitujen tuotteiden, viestinnän ja kohdennetun mainonnan ja tuotesuositusten tarjoaminen. 

    Luomme myös profiileja analysoimalla verkkoselailuasi, hakutoimintaasi, ostokäyttäytymistäsi sekä tuotemerkkiviestintämme kanssa tapahtuvaa vuorovaikutustasi koskevia tietoja ja muodostamalla näiden analyysien perusteella asiakassegmenttejä (tietynlaisia yhteispiirteitä omaavia ryhmiä) sekä asettamalla henkilötietojasi yhteen tai useampaan segmenttiin.  

    Unilever käsittelee henkilötietojasi myös käyttämällä automatisoituja keinoja. Automatisoitu päätös on yksinomaan automaattisin keinoin tehty päätös, jolloin henkilötietoihisi liittyvässä päätöksenteossa ei ole mukana mitään ihmistoimintaa. 

     

    Keräämme, käsitelemme ja luovutamme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin: 

    • käsittelemään maksujasi, kun ostat tuotteitamme; tarjoamaan sinulle tilauksesi tilaa koskevia tietoja; toimimaan tiedustelujesi ja pyyntöjesi suhteen sekä arvioimaan ja käsittelemään erilaisia valituksia; 
    • käsittelemään pyyntöjäsi ja vastaamaan tiedusteluihisi tai ottamaan sinuun yhteyttä vastataksemme kysymyksiisi ja/tai pyyntöihisi; 
    • kehittämään ja parantamaan tuotteitamme, palvelujamme, viestintämenetelmiämme ja verkkosivujemme toimivuutta; 
    • hallinnoimaan kilpailuja tai alennuskampanjoita, joihin sinä osallistut; 
    • lähettämään sinulle tarvittavat tiedot ja hallinnoimaan rekisteröitymistäsi ja/tai uutiskirjeemme tms. viestien tilaustasi; 
    • hallitsemaan päivittäiseen liiketoimintaamme liittyviä tarpeitamme koskien osallistumistasi kilpailuihimme, arvontoihimme, myynninedistämiskampanjoihimme tms. pyyntöihin; 
    • tunnistamaan henkilöitä, jotka ottavat meihin yhteyttä puhelimitse, sähköisesti tai muulla tavoin; 
    • järjestämään sisäisiä koulutuksia ja laadunvalvontaa; 
    • ymmärtämään ja arvioimaan kuluttajien kiinnostuksen kohteita, toiveita ja muuttuvia tarpeita, parantamaan verkkosivustoamme, nykyisiä tuotteitamme ja palvelujamme ja/tai kehittämään uusia tuotteita ja palveluja; ja 
    • tarjoamaan sinulle personoituja tuotteita, viestintää ja kohdennettua mainontaa sekä tuotesuosituksia. 

     

    Kun keräämme ja käytämme henkilötietojasi edellä mainittuihin tai muihin tarkoituksiin, ilmoitamme sinulle siitä ennen henkilötietojen keräämistä tai sen aikana. 

    Tarvittaessa pyydämme suostumustasi henkilötietojesi käsittelyyn. Jos olet antanut suostumuksesi käsittelytoimiin, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin vain. 

    Joissakin tapauksissa henkilötietojesi käsittely saattaa pohjautua oikeutettuun etuun.  Kyse oikeutetusta edusta voi olla esim. siinä tapauksessa, kun rekisteröidyt erään tuotemerkkimme kanta-asiakasohjelmaan, ja analysoimme kerättyjä henkilötietojasi tuotteidemme tai palvelujemme parantamiseksi. Tätä oikeusperustaa käytetään vain silloin, kun käsittely on tarpeen oikeutetun edun saavuttamiseksi (esim. kun se auttaa solmitun sopimuksen täyttämisessä tai palvelun optimoimisessa) eikä se ylitä yksilöoikeuksiasi. Turvaudumme tähän oikeusperustaan vain silloin, kun henkilötietojesi käsittelylle ei ole olemassa vähemmän rajoittavaa syytä. Haluaisimme kuitenkin painottaa, että aina kun käytämme oikeutettua etua henkilötietojesi käsittelyn oikeusperustana, pidämme siitä kirjaa, ja sinulla on aina oikeus pyytää sellaista käsittelyä koskevia tietoja. 

    Käsittelemme henkilötietojasi täyttääksemme sopimuksen, jossa sinä olet tai tulet olemaan yhtenä osapuolista. Esim. meidän on käsiteltävä henkilötietojasi, jotta voisimme toimittaa sinulle ostamasi tuotteet tai palvelut, jotta voisit osallistua tiettyyn kilpailuumme tai jotta voisimme lähettää sinulle pyytämiäsi näytekappaleita. 

    Käsittelemme henkilötietojasi myös silloin, kun käsittelyn suorittaminen perustuu lakisääteisen velvoitteen (esim. vero- tai sosiaaliturvavelvoitteet) noudattamiseen. Esim. saatamme joutua käsittelemään henkilötietoja tiettyyn tarkoitukseen tuomioistuimen määräyksestä tai pyynnöstä. Saatamme myös joutua käsittelemään henkilötietoja ilmoittaaksemme epäilyttävistä liiketoimista tai rahanpesun torjuntaa koskevien määräysten puitteissa. 

     

    Profilointi 

    Unilever käyttää henkilötietojasi profiilien muodostamiseen. Luomme profiileja analysoimalla verkkoselailuasi, hakutoimintaasi, ostokäyttäytymistäsi sekä tuotemerkkiviestintämme kanssa tapahtuvaa vuorovaikutustasi koskevia tietoja ja muodostamalla näiden analyysien perusteella asiakassegmenttejä (tietynlaisia yhteispiirteitä omaavia ryhmiä) sekä asettamalla henkilötietojasi yhteen tai useampaan segmenttiin. Unilever käyttää näitä segmenttejä verkkosivuston ja viestinnän personoimiseen (esim. tämän ansiosta voimme esittää sinulle relevanttia sisältöä, kun vierailet sivustollamme tai kun luet uutiskirjettämme) sekä näyttääkseen relevantteja Unilever-tuotemerkkien tarjouksia ja mainoksia omilla ja kolmansien osapuolien sivustoilla. Segmenttejä voidaan käyttää myös kolmansien osapuolien kampanjoissa, jotka järjestetään Unileverin sivustoilla. Unilever profiloi tietojasi, jos olet antanut siihen suostumuksesi, esim. hyväksymällä evästeiden käytön verkkoselaimessasi tai tilaamalla uutiskirjeen yhdeltä tuotemerkeistämme. 

    Mikäli et halua, että henkilötietojasi käytetään profilointitarkoituksiin, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa seuraamalla evästeselosteemme. Miten voin hallita tai poistaa evästeitä -osion neuvoja tai peruuttamalla sähköpostiosoitteesi käytön, jos olet kirjautunut sillä yhteen sivustoistamme tai jos olet tilannut markkinointi-uutiskirjeemme. 

    Esimerkiksi:  

    • Unilever kerää suostumuksellasi seuraavia tietoja:  
      • Omalta sivustoltamme siitä, mitä sisältöä tarkastelet ja miten vuorovaikutat sen kanssa;   
      • Digitaalisesta mainonnastamme, jota tarjoamme sinulle sosiaalisilla alustoilla ja muiden julkaisijoiden sivustoilla; ia   
      • Täyttämistäsi online-lomakkeista, jotka kertovat meille kiinnostuksen kohteistasi. 
    • Seuraamme myös mitä tuotteita sinä ostat, kun napsautat jotakin digitaalisista mainoksistamme ja ostat sen jälkeen jotain vähittäiskauppakumppaneiltamme. 
    • Jos olet pyytänyt, että lähetämme sinulle sähköposti- tai tekstiviestejä, seuraamme jälkeenpäin, avaatko, luetko ja napsautatko näiden viestien sisältöä, jotta voisimme nähdä, mistä olet kiinnostunut, ja jotta voisimme tarjota sinulle enemmän sellaista sisältöä, josta mielestämme saatat pitää. 
    • Käytämme näitä tietoja mieltymystesi ja mielestäsi epämiellyttäviin asioihin liittyvään profilointiin. Jos esimerkiksi näemme, että tarkastelet säännöllisesti vegaanireseptejä Recipedia-sivustollamme, ja olet tilannut meiltä sähköpostiviestipalvelun, saatamme lähettää sinulle päivityksen sivustolla juuri julkaistuista vegaaniresepteistä tai saatamme räätälöidä online-sisältöämme niin, että näkisit sivustollamme enemmän sellaisia asioita, jotka mielestämme kiinnostavat sinua eniten.  
    • Näiden profiilitietojen perusteella saatamme myös tarjota sinulle mainoksia, joista mielestämme saatat pitää ja joita haluat nähdä, kun katsot sisältöämme omalla verkkosivustollamme tai muiden, meidän kanssa yhteistyössä mainostavien julkaisijoiden sivustoilla. Saatamme suostumuksellasi joskus käyttää myös senhetkistä sijaintiasi koskevia tietoja, jotta voisimme tarjota sinulle lähialueellasi tapahtuvia kampanjoita tai tilaisuuksia koskevia mainoksia, jotka mielestämme saattavat sinua kiinnostaa. 
    • Saatamme myös käyttää tietoja, jotka olet antanut valituille kolmansille osapuolille ja jotka olet suostunut jakamaan muiden kanssa, kuten ikäsi, sukupuolesi, elämänvaiheesi, elämäntapasi ja laajemmat kiinnostuksen kohteesi. Näin voimme tunnistaa ihmisiä, jotka näyttävät olevan kiinnostuneita samoista asioista kuin sinä, ja jotka mielestämme saattavat kiinnostua samanlaisista mainoksista. 

     

    Automatisoitu päätöksenteko 

    Joissakin tapauksissa Unilever käsittelee henkilötietojasi käyttämällä automatisoituja keinoja. Automatisoitu päätös on yksinomaan automaattisin keinoin tehty päätös, jolloin henkilötietoihisi liittyvässä päätöksenteossa ei ole mukana mitään ihmistoimintaa. Esimerkiksi: 

    • Unilever käyttää tieteeseen perustuvien arviointien pelisimulaatioita ja tietojenkäsittelytekniikoita mahdollisten työntekijöiden tunnistamiseksi. Työnhakijaa pyydetään pelaamaan eri pelejä, ja hänen pelaamisen aikana esiintyneitä käyttäytymismallejaan arvioidaan Unileverin mukautetun algoritmin avulla ennustamaan ehdokkaan sopivuutta tiettyyn työrooliin. Tätä algoritmia testataan säännöllisesti varmistaakseen, että se pysyy reiluna, tehokkaana ja puolueettomana. 

    Emme yleensä tee mitään sinuun merkittävästi vaikuttavia päätöksiä pohjautuen pelkästään automatisoituihin päätöksentekokeinoihin. Mikäli tämä tapahtuu, ilmoitamme siitä sinulle ja annamme sinulle selkeää tietoa siitä, miksi luotamme automatisoituun käsittelyyn ia mitä oikeusperustaa käytämme käsittelyn taustalla. Esim. Unilever käsittelee henkilötietojasi automatisoiduilla keinoilla vain niissä tapauksissa, kun se on tarpeen sinun kanssasi solmitun sopimuksen täyttämiseksi tai kun olet antanut siihen nimenomaisen suostumuksesi. 

    Sinulla on oikeus olla olematta sellaisen päätöksen kohteena, joka perustuu yksinomaan automatisoituun käsittelyyn ja josta sinulle aiheutuu oikeudellisia tai muuten merkittäviä vaikutuksia. Tarkemmin sanottuna sinulla on oikeus: 

    • Pyytää, että käsittely suoritetaan ihmisen toimesta;  
    • Ilmaista omaa mielipidettäsi; 
    • Saada selvitys arvioinnin jälkeen tehdystä päätöksestä; ja 
    • Haastaa tällainen päätös. 
  • Unilever Finland Oy kuuluu maailmanlaajuista liiketoimintaa harjoittavaan Unilever-ryhmään, joten se jakaa henkilötietojasi Unilever-ryhmän sisällä sekä valittujen kolmansien osapuolien kanssa mm. seuraavissa tilanteissa: 

    • Kolmannen osapuolen palveluntarjoajat. Jotta voisimme täyttää pyyntösi, vastata kysymyksiisi, täyttää tilauksesi, hyväksyä käyttämäsi alennuskupongit, toimittaa sinulle näytekappaleita, mahdollistaa osallistumisesi arvontoihimme tai antaa sinun käyttää verkkosivustoillamme olevia lukuisia toimintojamme, palvelujamme ja materiaalejamme, jaamme henkilötietojasi kolmannen osapuolen palveluntarjoajien kanssa, jotka suorittavat puolestamme tiettyjä toimintoja. Näihin kuuluvat mm. yritykset, jotka tarjoavat hostaus- tai hallinnointipalveluja Unileverin verkkosivustoille, käsittelevät maksuja, analysoivat tietoja, tarjoavat asiakaspalvelua, posti- tai toimituspalveluja sekä toimivat sponsoreina tai osallistuvat tarjouskampanjoihimme tai hallinnoivat niitä. Näillä osapuolilla on pääsy tehtäviensä suorittamiseen tarvittaviin henkilötietoihin, eivätkä ne saa käyttää näitä tietoja muihin tarkoituksiin. Lisäksi niiden on käsiteltävä kaikkia henkilötietoja tämän tietosuojaselosteen sekä sovellettavan tietosuojalainsäädännön ja -määräysten mukaisella tavalla. 
    • Muut kolmannet osapuolet. Saatamme käyttää ja jakaa henkilötietojasi myös sponsoreiden, mainostajien, mainosverkostojen, mainospalvelujen, sosiaalisen median verkostojen, analytiikkayritysten tai muiden kolmansien osapuolten kanssa, jotka avustavat meitä markkinoinnissa, myynninedistämisessä ja tietojen rikastamiseen (lisätietoja tästä aiheesta löytyy Tietosuojaselosteen avainkäsite-osiosta) sekä muihin tarjouksiin ja tuotetietoihin liittyvässä toiminnassa.  
    • Liiketoiminnan siirto. Käytämme tai jaamme henkilötietojasi Unilever-ryhmän sisällä ensisijaisesti liiketoiminnallisiin ja operatiivisiin tarkoituksiin.  Koska Unilever-ryhmä kehittää jatkuvasti liiketoimintaansa, se voi myydä tai ostaa varoja, tytäryhtiöitä tai liiketoimintayksiköitä.  Tällaisissa liiketoimissa henkilötietosi kuuluvat yleensä siirrettyihin liiketoiminnan varoihin, mutta niihin sovelletaan edelleen viimeisimmän tietosuojaselosteen ehtoja (ellet luonnollisesti suostu toisenlaiseen järjestelyyn). Jos toinen yhtiö ostaa liiketoimintamme, yrityksemme tai suuren osan omaisuudestamme tai Unileverin verkkosivustoihin liittyvästä omaisuudesta, henkilötietosi luovutetaan kyseiselle yhtiölle osana tuntemisvelvollisuuteen liittyvää prosessia ja siirretään sille yhtiölle osana muuta siirrettävää omaisuutta.  Tämän lisäksi, jos jokin konkurssi- tai uudelleenjärjestelymenettely on käynnissä meidän toimesta tai meitä vastaan, kaikki tällaiset henkilötiedot nähdään osana omaisuuttamme ja siten on mahdollista, että ne myydään tai siirretään kolmansille osapuolille. 
    • Lakimääräinen ilmoitusvelvollisuus. Saatamme siirtää ja luovuttaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille seuraavissa tilanteissa: 
      • Joudumme täyttämään lakisääteistä velvollisuuttamme; 
      • Uskomme vilpittömästi, että sovellettava lainsäädäntö edellyttää sitä; 
      • Tutkintaa suorittavien valvontaviranomaisten pyynnöstä; 
      • Haluamme vahvistaa tai panna toimeen käyttöehtomme tai muut sovellettavat käytännöt; 
      • Pyrimme tunnistamaan ja ehkäisemään petoksia tai mitä tahansa teknisiä tai tietoturvaan liittyviä heikkouksia; 
      • Joudumme vastaamaan hätätilanteeseen; tai muuten 
      • Suojataksemme kolmansien osapuolten, Unileverin verkkosivujen käyttäjien, Unileverin tai yleisön oikeuksia, omaisuutta ja turvallisuutta.   

     

    Kansainväliset tiedonsiirrot 

    Unilever jakaa henkilötietoja Unilever-ryhmän sisällä tai kolmansien osapuolten kanssa tässä tietosuojaselosteessa esitettyihin tarkoituksiin.  

    Unilever lähettää Euroopan talousalueella (ETA) kerättyjä henkilötietoja ETA:n ulkopuolelle vain seuraavissa tilanteissa: 

    • Seuratakseen ohjeitasi; 
    • Noudattaakseen lakisääteistä velvollisuuttaan; tai 
    • Voidakseen toimia yhteistyössä toimeksiantajiensa ja neuvonantajiensa kanssa, jotka auttavat meitä harjoittamaan liiketoimintaamme ja tarjoamaan palvelujamme. 

    Mikäli siirrämme henkilötietoja ETA:n ulkopuolelle, Unilever varmistaa, että niihin sovelletaan samanlaisia tietosuojaperiaatteita kuin ETA:lla. Käytämme seuraavia suojakeinoja: 

    • Tiedot siirretään ETA:n ulkopuoliseen maahan, jonka tietosuojalainsäädäntö takaa ETA:n tietosuojaa vastaavan tason; 
    • Solmimme sopimuksen ulkomaisen kolmannen osapuolen kanssa, jonka mukaan sen on suojeltava henkilötietoja samoilla standardeilla kuin ETA:lla; tai 
    • Siirrämme henkilötietoja organisaatioille, jotka osallistuvat yhdessä Euroopan unionin kanssa rajat ylittäviä tiedonsiirtoja koskeviin sopimuksiin ja erityisjärjestelyihin (esim.  Privacy Shield -kehys määrittää Yhdysvaltojen ja Euroopan maiden välisten tiedonsiirtojen tietosuojastandardit). 
  • Unilever suhtautuu hyvin vakavasti henkilötietojesi turvaamiseen. Teemme kaikkemme suojataksemme henkilötietosi väärinkäytöltä, asiattomalta käsittelyltä, menetyksiltä, luvattomalta pääsyltä, muokkauksilta tai luovutuksilta.  

    Suojatoimenpiteisiimme kuuluu asianmukainen käyttöoikeuksien valvonta, investointi käyttämiemme IT-ympäristöjen suojeluun tarkoitettuihin uusimpiin tietoturvallisuusvalmiuksiin, sekä turvautuminen tietojen salaukseen, pseudonymisointiin ja anonymisointiin aina mahdollisuuksien mukaan. 

    Pääsy henkilötietoihisi on sallittua työntekijöillemme ja toimeksiantajillemme vain tiedonsaantitarpeen perusteella, ja mikäli tietoja luovutetaan kolmansien osapuolien käsiteltäväksi, niihin sovelletaan tiukkoja luottamuksellisuutta koskevia sopimusvelvoitteita. 

  • Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeen tietojen käsittelyn tarkoituksen kannalta. Esimerkiksi, jos ostat jonkin tuotteemme, säilytämme ostotapahtumaan liittyvät tiedot voidaksemme täyttää meidän välisen erityissopimuksen, ja tämän jälkeen säilytämme tietoja tietyn ajan, jotta voisimme käsitellä mahdollisia ostokseen liittyviä valituksia, kysymyksiä tai huolenaiheita ja vastata niihin. 

    Saatamme myös säilyttää tietojasi, jotta voisimme parantaa käyttökokemustasi ja varmistaa, että sinulle maksetaan kaikki ansaitsemasi kanta-asiakaspalkkiot. 

    Säilytämme suoraan kohdentamistarkoituksiin kerättyjä tunnistettavissa olevia tietoja mahdollisimman vähän aikaa, minkä jälkeen ryhdymme tarvittaviin toimenpiteisiin tietojen poistamiseksi pysyvästi.  

    Tarkistamme säännöllisesti hallussamme olevia henkilötietoja ja mikäli tietoja ei enää tarvita oikeudellisiin, liiketoiminnallisiin tai kuluttajiin liittyviin tarkoituksiin, poistamme ne turvallisesti tai anonymisoimme ne. 

  • Henkilötietojesi käsittelyyn liittyvät oikeudet. Voit käyttää näitä oikeuksia milloin tahansa. Olemme esittäneet yhteenvedon näistä oikeuksista ja niiden merkityksestä alla olevissa kappaleissa. Voit käyttää oikeuksiasi lähettämällä meille sähköpostia tai jättämällä yhteydenottopyyntö verkkosivustollamme olevan ”Ota meihin yhteyttä” -lomakkeen kautta. 

     

    Sinulla on useita oikeuksia, jotka liittyvät henkilötietojesi käsittelyyn, ja voit käyttää niitä milloin tahansa. Olemme esittäneet yhteenvedon näistä oikeuksista ja niiden merkityksestä alla olevissa kappaleissa. Voit käyttää oikeuksiasi lähettämällä meille sähköpostia tai jättämällä yhteydenottopyyntö verkkosivustollamme olevan ”Ota meihin yhteyttä” -lomakkeen kautta. 

    • Oikeus saada tietoa. Sinulla on oikeus saada selkeää, läpinäkyvää ja helposti ymmärrettävää tietoa siitä, miten käytämme henkilötietojasi ja mitä oikeuksia sinulla on tämän suhteen. Siksi kerromme sinulle niistä tässä tietosuojaselosteessa.   
    • Oikeus saada pääsy omiin henkilötietoihin ja oikeus henkilötietojen oikaisemiseen. Sinulla on jatkuva oikeus saada pääsy tietoihisi sekä oikeus päivittää ne tarvittaessa. Olemme tietoisia tämän oikeuden merkityksellisyydestä ja mikäli haluat käyttää tätä oikeutta, voit aina ottaa meihin yhteyttä. 
    • Oikeus siirtää tiedot. Antamasi henkilötiedot voivat olla siirrettävässä muodossa. Tämä tarkoittaa sitä, että tietyissä olosuhteissa niitä voidaan siirtää, kopioida tai lähettää sähköisesti. 
    • Oikeus tulla unohdetuksi. Tietyissä olosuhteissa sinulla on oikeus pyytää tietojesi poistamista. Jos haluat, että poistamme hallussamme olevat henkilötietosi, kerro siitä meille ja ryhdymme kohtuullisiin toimiin vastataksemme pyyntöösi lain edellyttämällä tavalla. Mikäli keräämämme henkilötiedot eivät ole enää tarpeen minkään tarkoituksen kannalta, eikä laki velvoita meitä säilyttämään niitä, teemme kaikkemme tietojen poistamiseksi, hävittämiseksi tai tekemiseksi tunnistamattomiksi.  
    • Oikeus rajoittaa käsittelyä. Tietyissä olosuhteissa sinulla on oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä. 
    • Oikeus vastustaa. Tietyissä olosuhteissa sinulla on oikeus vastustaa tietyntyyppistä käsittelyä, mukaan lukien suoramarkkinointiin liittyvää käsittelyä (esim. kun lähetämme sinulle sähköpostiviestejä tai otamme sinuun yhteyttä kertoaksemme sinulle erityyppisistä tilaisuuksista). 
    • Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle. Sinulla on oikeus tehdä suora valitus paikalliselle valvontaviranomaiselle siitä, kuinka käsittelemme henkilötietojasi.  
    • Oikeus peruuttaa suostumus. Jos olet antanut suostumuksesi siihen, mitä teemme henkilötiedoillasi (eli suostumus toimii henkilötietojesi käsittelymme oikeudellisena perustana), sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa (suostumuksen peruuttaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ennen peruutusta suoritettu tietojenkäsittely olisi lainvastaista). Voit peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä alla olevien yhteystietojen kautta. 
    • Automatisoituun päätöksentekoon liittyvät oikeudet. Sinulla on oikeus olla olematta sellaisen päätöksen kohteena, joka perustuu yksinomaan automatisoituun käsittelyyn ja josta sinulle aiheutuu oikeudellisia tai muuten merkittäviä vaikutuksia. Tarkemmin sanottuna sinulla on oikeus: 
      • Pyytää, että käsittely suoritetaan ihmisen toimesta;  
      • Ilmaista omaa mielipidettäsi; 
      • Saada selvitys arvioinnin jälkeen tehdystä päätöksestä; ja 
      • Haastaa tällainen päätös. 

     

    Lisätietoja ja neuvoja oikeuksistasi voit saada oman maasi tietosuojavaltuutetulta. 

  • Unilever on nimittänyt Tietosuojavaltuutetun, johon voi ottaa yhteyttä seuraavaan osoitteeseen: Unilever N.V., Weena 455, PO Box 760 3000 DK Rotterdam, Alankomaat, tai sähköpostitse

    Mikäli sinulla on jotain kysymyksiä tai huolenaiheita Unileverin tietosuojasta tai tietojenkäsittelystä tai mikäli haluat tehdä valituksen paikallisen tietosuojalainsäädännön mahdollisesta rikkomisesta, pyydämme, että lähetät meille sähköpostia tai jätät yhteydenottopyynnön verkkosivustollamme olevan ”Ota meihin yhteyttä” -lomakkeen kautta. 

    Kun saamme tietosuojaa koskevan kysymyksen tai pyynnön saada pääsy omiin tietoihin, käännymme erityisryhmän puoleen, joka tarkastelee kaikki yhteydenotot ja yrittää vastata esille nostettuun huolenaiheeseen. Mikäli ongelmasi on luonteeltaan merkittävä, saatamme pyytää sinulta lisätietoja. Kaikkiin tällaisiin tärkeisiin yhteydenottoihin vastataan. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit lähettää valituksesi asianomaiselle valvontaviranomaiselle. Mikäli kysyt meiltä neuvoa, pyrimme antamaan sinulle tarvittavaa tietoa tilanteeseesi sovellettavista asiaankuuluvista valitusmahdollisuuksista. 

  • Päivitämme tätä tietosuojaselostetta tarpeen mukaan asiakkaidemme palautteiden sekä tuotteidemme ja palvelujemme muutosten huomioon ottamiseksi. Kun julkaisemme tähän selosteeseen tehdyt muutokset, muokkaamme selosteen yläreunassa mainittua ”Viimeksi päivitetty” -päivämäärää. Jos muutokset ovat merkittäviä, ilmoitamme niistä käyttämällä näkyvämpiä keinoja (esim. tiettyjen palvelujen kohdalla saatamme lähettää sähköposti-ilmoituksen tietosuojamuutoksista). Säilytämme myös tämän tietosuojaselosteen kaikki aiemmat versiot arkistossamme, jotta voisit tarkastella niitä halutessasi. 

    Emme vähennä tämän tietosuojaselosteen mukaisia oikeuksiasi ilman suostumustasi. 

     

    Muita tietosuojaehtoja tai -ilmoituksia 

    Tämän tietosuojaselosteen lisäksi saatamme järjestää tiettyjä kampanjoita tai tapahtumia, joihin sovelletaan ylimääräisiä tietosuojaehtoja tai -ilmoituksia. Kehotamme sinua tutustumaan näihin lisäehtoihin tai ilmoituksiin ennen kuin osallistut kyseisiin kampanjoihin, koska osallistujana sinun tulee noudattaa niitä. Kaikki ylimääräiset tietosuojaehdot tai ilmoitukset ovat aina näkyvästi esillä. 

     

    Last updated April 2019