ändra språk

Meddelande om behandling av personuppgifter

#yourdataisyours 

Vi vet att du bryr dig om dina personuppgifter och om hur de används, och du ska kunna lita på att Unilever behandlar dina personuppgifter på rätt sätt. Denna integritetspolicy förklarar vilka personuppgifter vi samlar in, varför vi samlar in dem och hur vi behandlar dem. 

När du läser denna integritetspolicy, vänligen kom ihåg att den gäller för alla Unilever Sverige AB-bolag.  

Vänligen läs igenom integritetspolicyn för information om våra processer gällande personuppgifter. Om du har frågor, vänligen skicka ett e-postmeddelande till oss, eller skicka en förfrågan med hjälp av ”Kontakta oss”-blanketten som du hittar på våra webbsidor. 

Vi har gjort vårt bästa för att se till att denna policy är så lättläst som möjligt, men om du inte är bekant med saker som cookies (kakor), IP-adresser eller webbläsare, vänligen börja med att läsa igenom dessa viktiga begrepp

Du har rätten att invända mott viss behandling eller användning av dina personuppgifter, inklusive användning av dessa personuppgifter för direkt marknadsföring. Du kan se dina rättigheter och hur du utövar dem här. 

  • Alla personuppgifter som tillhandahålls till eller samlas in av Unilever kontrolleras av Unilever Sverige AB, som betecknas som personuppgiftsansvarig. 

    Denna integritetspolicy gäller för alla personuppgifter som Unilever samlar in i samband med de tjänster och produkter vi erbjuder. Hänvisningar till ”Unilever” i detta dokument hänvisar till Unilever Sverige AB samt andra bolag som direkt eller indirekt ägs och/eller kontrolleras av Unilever Sverige AB och som du interagerar med eller har ett affärsförhållande med. 

    Denna integritetspolicy gäller även för Unilevers marknadsföring, inklusive erbjudanden och reklam för Unilevers produkter och tjänster som vi (eller tjänsteleverantörer som agerar å våra vägnar) skickar till dig via tredje parters webbsidor, plattformar och applikationer, baserat på information om din användning av sidan. Dessa tredje parters webbsidor har egna villkor och integritetspolicyer, som vi uppmuntrar dig att läsa innan du använder dem. 

  • Personuppgifter är ett begrepp som används för att hänvisa till information som kan användas för att direkt eller indirekt identifiera en specifik individ. 

    Du måste inte tillhandahålla de personuppgifter som Unilever ber om. Dock kan vi vara oförmögna att tillhandahålla våra produkter eller tjänster, eller att hålla hög kvalitet på tjänsterna eller svara på eventuella frågor, om du inte tillhandahåller informationen som vi ber om. 

    Vi kan samla in personuppgifter från ett antal olika källor, till exempel: 

    • Personuppgifter som du anger direkt till oss, 
    • Personuppgifter som vi samlar in automatiskt, samt 
    • Personuppgifter som vi samlar in från andra källor. 

     

    Personuppgifter är ett begrepp som används för att hänvisa till information som kan användas för att direkt eller indirekt identifiera en specifik individ. Denna definition inkluderar personuppgifter som samlas in offline genom våra Customer Engagement Centres, direktmarknadsföring, utlottningar och tävlingar, samt online genom våra webbsidor och applikationer samt bolagets sidor på tredje parters plattformar och applikationer som kan öppnas eller användas genom tredje parters plattformar. 

    När du kontaktar oss kan vi be att du anger vissa personuppgifter. Unilever Sverige AB-bolag kan dela dina personuppgifter med varandra och inom Unilever-gruppen och använda personuppgifterna i enlighet med denna integritetspolicy. Vi kan även komma att kombinera personuppgifterna med annan information för att förbättra våra produkter och tjänster, vårt innehåll och vår reklam.  

    Du måste inte tillhandahålla de personuppgifter som Unilever ber om. Dock kan vi vara oförmögna att tillhandahålla våra produkter eller tjänster, eller att hålla hög kvalitet på tjänsterna eller svara på eventuella frågor, om du inte tillhandahåller informationen som vi ber om. 

     

    SÅ samlar vi in dina personuppgifter 

    Vi samlar in personuppgifter från ett par olika källor. Detta inkluderar: 

    • Personuppgifter som du anger direkt till oss. Vi samlar in uppgifter om hur du använder våra tjänster och produkter, såsom typen av innehåll som du visar eller använder samt frekvensen och längden på dina aktiviteter. Vi samlar även in personuppgifter som du anger när du prenumererar på nyhetsbrev, fyller i enkäter eller skapar ett konto för att köpa våra produkter. I dessa fall kan vi be om personuppgifter såsom ditt namn, ditt kön, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer eller dina kreditkortsuppgifter. Vissa Unilever-varumärken kan även samla in ”särskilda kategorier av personuppgifter” med ditt uttryckliga samtycke. För mer information om de särskilda kategorier av personuppgifter som vi samlar in, samt hur vi använder dessa personuppgifter, vänligen se relevant avsnitt nedan. 
    • Personuppgifter som vi samlar in automatiskt. Vi samlar även in och lagrar vissa typer av personuppgifter när du interagerar med oss online. Till exempel så använder vi cookies och annan spårningsteknik (för mer information, vänligen se dessa viktiga begrepp gällande personlig integritet) för att samla in personuppgifter när din webbläsare besöker våra webbsidor, vår reklam eller annat innehåll som levereras av Unilever eller å dess vägnar på andra webbsidor. Dina personuppgifter samlas även in när du gör sökningar, köp eller inlägg, när du deltar i tävlingar eller fyller i undersökningar, eller när du kommunicerar med vår kundtjänst. Exempel på de typer av personuppgifter som vi samlar in inkluderar: IP-adress (för mer information, vänligen se våra viktiga begrepp gällande personlig integritet), enhetens ID, platsinformation, information om dator och uppkoppling såsom webbläsare och version, tidszon, typer och versioner av insticksmoduler i webbläsaren, operativsystem och köphistorik. Denna information aggregerar Unilever ibland med liknande information från andra konsumenter. När du besöker Unilevers webbsidor kan vi även i vissa fall använda mjukvaruprogram för att mäta och samla in information om ditt besök, inklusive sidornas responstid, nedladdningsfel, hur länge du besöker vissa sidor, information om interaktion med vissa sidor och metoderna som används för att lämna sidan. Vi kan även samla in teknisk information för att hjälpa oss att identifiera din enhet för att förebygga bedrägeri och för diagnostiska ändamål. 
    • Personuppgifter som vi samlar in från andra källor. Vi samlar in personuppgifter från andra källor, inklusive tredje parter som vi samarbetar med och Unilever-konton på tredje parters plattformar: till exempel när du använder ”gilla”-funktionen på Facebook eller ”+1”-funktionen på Google+. Vi tar emot information om hur du och andra besökare interagerar med vår reklam för att mäta huruvida vår reklam är relevant och framgångsrik. Vi samlar även in information om dig och dina aktiviteter från tredje parter när vi tillsammans med den tredje parten erbjuder tjänster eller produkter, eller från tredje parter som tillhandahåller databerikningstjänster (för mer information, vänligen se våra viktiga begrepp gällande personlig integritet) som kan tillhandahålla Unilever med information om de personuppgifter som vi innehar. 

     

    När och varför samlar vi in ”särskilda kategorier av personuppgifter”? 

    Vissa typer av personuppgifter, såsom ras, etnicitet, religion, hälsa, sexualitet och biometriska uppgifter klassificeras som ”särskilda kategorier av personuppgifter”. Dessa personuppgifter ska i enlighet med den europeiska dataskyddslagen ges ytterligare skydd. 

    Vi begränsar de tillfällen där vi samlar in och behandlar dessa särskilda kategorier av personuppgifter. 

    Unilever samlar ibland in uppgifter om din hälsa, såsom allergier, graviditet eller hudtyp. Detta görs för att erbjuda dig riktad reklam och relevanta kampanjer. Unilever samlar endast in – och använder endast dessa personuppgifter – med ditt samtycke. I vissa fall kan du ha bett om tjänster som inte direkt medför insamling av särskilda kategorier av personuppgifter, men som kan antyda din religion, information om din hälsa, eller andra typer av särskilda kategorier av personuppgifter. 

    Vi tillhandahåller följande exempel för att visa när Unilever kan samla in och behandla särskilda kategorier av personuppgifter: 

    • Unilever samlar in gravida kvinnors förväntade förlossningsdatum genom prenumerationssidan för nyhetsbrev från Zwitsal eller Baby Dove. Bolaget kan även använda cookies på sidan, och dessa kan komma att samla in denna information. Informationen som samlas in används för att skapa en målgrupp av gravida kvinnor för webbaserad reklam från relevanta Unilever-märken. För mer information om Unilevers profilering, vänligen se relevant avsnitt här; 
    • Unilever kan även samla in personuppgifter gällande kunders allergier för att tillhandahålla reklam och kampanjer för produkter som är relevanta för dessa kunder. 

     

    Hur skyddar vi barns integritet? 

    Vi förstår hur viktigt det är att vidta ytterligare försiktighetsåtgärder för att skydda barns integritet och säkerhet när kunder använder Unilevers produkter och tjänster.  

    De flesta av Unilevers webbsidor har utformats för att endast användas av vuxna. Om en av våra webbsidor utformas för användning av yngre personer så söker vi medgivande från den minderåriga personens målsman innan vi samlar in personuppgifter i de fall då detta krävs enligt gällande lagstiftning och reglering (åldern då medgivande krävs varierar beroende på land). 

    Om du är en minderårig person enligt lag i ditt land bör du läsa igenom denna integritetspolicy med en förälder eller målsman för att säkerställa att du förstår villkoren och att du godkänner dem. Om vi upptäcker att vi har samlat in personuppgifter från en minderårig person utan deras målsmans medgivande (i fall då medgivande krävs) så kommer vi att radera dessa personuppgifter så snart som möjligt. Åtkomst till vissa delar av Unilevers webbsidor och/eller behörighet för att vinna priser, få prover eller andra belöningar begränsas vanligtvis till användare över en viss ålder. 

    Vi använder i vissa fall dina personuppgifter för att genomföra ålderskontroller och för att genomdriva eventuella åldersgränser. 

  • Vi samlar in, behandlar och delar endast dina personuppgifter för specifika och begränsade syften, till exempel för att behandla betalningar, för att bedöma och hantera eventuella klagomål, för att utveckla och förbättra våra produkter, tjänster kommunikationssätt och funktionalitet, för att tillhandahålla anpassade produkter, anpassad kommunikation och riktat reklaminnehåll samt för att rekommendera produkter till dig. 

    Vi skapar även profiler genom att analysera information om hur du surfar, söker och köper på nätet samt dina interaktioner med vår kommunikation. Detta gör vi genom att skapa segment (grupper som har vissa gemensamma egenskaper) och placera dina personuppgifter i ett eller flera segment. 

    Utöver detta så kan Unilever automatiskt behandla dina personuppgifter. Detta innebär att automatiska beslut gällande dina personuppgifter fattas utan mänsklig inverkan. 

     

    Vi samlar in, behandlar och delar dina personuppgifter för följande syften: 

    • För att behandla betalningar om du köper produkter eller tjänster från oss, för att tillhandahålla din orderstatus, för att svara på frågor och förfrågningar samt för att hantera eventuella klagomål; 

    • För att behandla och svara på förfrågningar eller för att kontakta dig för att svara på frågor och/eller förfrågningar; 

    • För att utveckla och förbättra våra produkter, tjänster och kommunikationssätt samt funktionaliteten på våra webbsidor; 

    • För tävlingar eller kampanjer som du tävlar eller medverkar i; 

    • För att skicka information till dig samt för att hantera din registrering och/eller prenumeration på vårt nyhetsbrev eller annan kommunikation; 

    • För att bedriva vår verksamhet och uppfylla krav gällande din medverkan i våra tävlingar, utlottningar, reklamkampanjer eller förfrågningar; 

    • För att verifiera identiteten på de personer som kontaktar oss per telefon, via elektroniska meddelanden eller andra kommunikationssätt; 

    • För intern utbildning och kvalitetssäkring; 

    • För att förstå och utvärdera konsumenternas intressen, önskemål och skiftande behov för att förbättra vår webbsida, vårt aktuella utbud av produkter och tjänster och/eller för att utveckla nya produkter och tjänster; samt 

    • För att tillhandahålla individuellt anpassade produkter, anpassad kommunikation samt målinriktad reklam och produktrekommendationer. 

    När vi samlar in och använder dina personuppgifter för syftena ovan, eller för andra syften, så informerar vi dig om detta när dina personuppgifter samlas in, eller innan detta sker. 

    I tillämpliga fall ber vi om ditt samtycke för att behandla dina personuppgifter. När du ger ditt samtycke så har du rätten att återkalla ditt samtycke när som helst. 

    I vissa fall behandlar vi personuppgifter baserat på legitima intressen. Ett legitimt intresse kan till exempel vara att du registrerar dig för ett lojalitetsprogram hos ett av våra varumärken. Då kan vi använda personuppgifterna som samlas in för att utföra dataanalys för att förbättra våra produkter eller tjänster. Denna grund för att samla in personuppgifter används endast då detta är nödvändigt för ett legitimt intresse, till exempel för att utföra ett avtal eller för att optimera en tjänst. Detta ska inte påverka dina rättigheter som individ. Den rättsliga grunden ”legitima intressen” används endast i fall där det inte finns mindre integritetspåverkande sätt att behandla dina personuppgifter på. Vi försäkrar dig om att när legitima intressen är grunden för att behandla dina personuppgifter så dokumenterar vi detta, och du har rätten att be om denna information. 

    Vi behandlar dina personuppgifter för att utföra avtal som du är eller kommer att vara del av. Till exempel så måste vi behandla dina personuppgifter för att leverera produkter eller tjänster som du köper, för att låta dig ta del av våra tävlingar eller för att skicka prover som du har bett om. 

    Vi behandlar även dina personuppgifter då vi har en rättslig skyldighet att utföra denna behandling (t.ex. när den gäller skatter eller socialförsäkringar). Vi kan även vara skyldiga att behandla personuppgifter för ett specifikt ändamål enligt beslut från domstol eller stämningar, eller att behandla personuppgifter för att rapportera misstänkt beteende i enlighet med lokal lagstiftning för förhindrande av penningtvätt. 

     

    Profilering 

    Unilever använder dina personuppgifter för att skapa profiler. Vi skapar dessa profiler genom att analysera information om hur du surfar, söker och handlar på nätet samt om dina interaktioner med vår kommunikation. Denna information används för att skapa segment (grupper som har vissa gemensamma egenskaper), med dina personuppgifter i ett eller flera segment. Segmenten används av Unilever för att anpassa webbsidan och kommunikation till dig (såsom att visa relevant innehåll när du besöker webbsidan eller när du får nyhetsbrev) samt för att visa relevanta erbjudanden och reklam från Unilever-varumärken på Unilever-sidor samt tredje parters webbsidor. Segmenten kan även användas för tredje parters kampanjer på Unilever-sidor. Unilever profilerar din information när du har gett ditt samtycke till detta; till exempel genom att godkänna cookies i din webbläsare eller genom att prenumerera på nyhetsbrev från ett av våra varumärken. 

    Du kan återkalla ditt samtycke för att förhindra att dina personuppgifter används på detta sätt. Detta kan du göra när som helst genom att använda delen gällande hantering av cookies i vår cookie-policy eller genom att avsluta prenumerationen på nyhetsbrev om du har loggat in på en av våra webbsidor eller prenumererat på ett av våra nyhetsbrev. 

    Exempel: 

    • Unilever samlar med ditt samtycke in information från: 
      • Våra webbsidor, med information om vad du ser och hur du interagerar med vårt innehåll;  
      • Vår digitala reklam som visas på sociala plattformar och andra parters webbsidor; samt 
      • Blanketter du fyller i online och skickar till oss, med information om dina intressen.
    • Vi kan även spåra produkterna du köper när du klickar på reklam på vår sida och köper något  från en av våra partners inom detaljhandeln.
    • Om du har bett om att få e-postmeddelanden eller SMS från oss så spårar vi huruvida du öppnar, läser eller klickar på innehåller för att se vad du är intresserad av. Det gör vi så att vi kan erbjuda dig innehåll som vi tror är av intresse för dig.
    • Vi använder denna information för att skapa en profil med dina intressen.  Om vi till exempel ser att du regelbundet visar veganrecept på vår ”Recipedia”-sida, och om du har godkänt att ta emot e-postmeddelanden från oss, så kan vi skicka ett e-postmeddelande med en uppdatering om nya veganrecept som precis har lagts till på sidan, eller så kan vi anpassa vårt webbaserade innehåll när du besöker sidan för att visa dig saker som vi tror du är mest intresserad av.
    • Baserat på denna information kan vi även visa reklam som vi tror att du är intresserad av och vill se när du tittar på innehåll från oss eller från vårt nätverk av partners som vi annonserar hos. Med ditt samtycke kan vi även ibland använda din aktuella plats för att visa reklam om kampanjer eller händelser som vi tror är intressanta för dig.
    • Vi kan även använda information som du har angett till utvalda tredje parter och som du har gett ditt samtycke till att dela, såsom din ålder, ditt kön, information om din livsstil och dina allmänna intressen, för att identifiera andra som vi tror har liknande intressen och som vi tror skulle vara intresserade av liknande reklam.

     

    Automatiserat individuellt beslutsfattande 

    I vissa fall kan Unilever behandla dina personuppgifter på automatiska sätt. Automatiserat individuellt beslutsfattande är beslutsfattning som sker helt automatiskt, där inga personer är inblandade i beslutsprocessen gällande dina uppgifter. Till exempel: 

    • Unilever använder spelsimulationer av vetenskapsbaserade beteendebedömningar och datavetenskapliga tekniker för att bedöma möjliga  kandidater för roller inom bolaget. Kandidater spelar ett antal spel och de beteenden som visas under spelens gång bedöms av en algoritm som anpassats till Unilever. Denna algoritm har skapats för att förutspå kandidatens potential för en viss roll och testas regelbundet för att säkerställa att den är rättvis, effektiv och opartisk. 

    Vi vill inte fatta beslut baserat endast på automatiska processer om dessa beslut kan ha märkbar inverkan på dig. Om vi fattar beslut om dig baserat på automatiska processer så meddelar vi dig om detta och tillhandahåller tydlig information om vårt beslut att använda automatiska processer samt den rättsliga grunden för detta beslut. Till exempel så behandlar Unilever endast dina personuppgifter på automatiska sätt om detta är nödvändigt för att ingå eller utföra avtal med dig, eller när du har gett ditt uttryckliga samtycke. 

    Du har rätten att inte vara föremål för beslut som baseras helt på automatisk behandling och som orsakar rättsliga eller andra betydande effekter. I synnerhet har du rätten: 

    • att be om mänsklig medverkan;  

    • att uttrycka dina åsikter; 

    • att få en förklaring för beslutet som fattats efter bedömningen; samt 

    • att ifrågasätta detta typ av beslut. 

  • Som del av Unilever-gruppen, ett globalt bolag, så delar Unilever Sverige AB dina personuppgifter inom Unilever-gruppen samt med utvalda tredje parter i följande fall:

    • Utomstående tjänsteleverantörer. Vi delar dina personuppgifter med tredje parter som är tjänsteleverantörer som utför funktioner å våra vägnar för att svara på förfrågningar eller meddelanden, leverera dina beställningar, låta dig använda kuponger, tillhandahålla prover, låta dig delta i utlottningar och för att göra andra funktioner, tjänster och material tillgängliga för dig. De tredje parterna som vi delar dina personuppgifter med är bolag som: agerar som webbhotell för Unilevers webbsidor, eller driver dessa, behandlar betalningar, analyserar data, tillhandahåller kundtjänst eller levererar paket samt sponsorer och andra tredje parter som medverkar i eller administrerar våra kampanjer. Dessa parter får åtkomst till de personuppgifter som krävs för att utföra sina uppgifter, och får ej använda personuppgifterna de ges åtkomst till för andra syften. De måste även behandla dessa personuppgifter i enlighet med denna integritetspolicy samt tillämplig dataskyddslagstiftning och reglering.
    • Övriga tredje parter. Dina personuppgifter kan även användas av oss eller delas med våra sponsorer, annonsörer, reklamnätverk, reklamservrar, sociala medier och analytiska bolag eller andra tredje parter i samband med marknadsföringsmässig databerikning (för mer information, vänligen se våra viktiga begrepp gällande personlig integritet) samt för andra erbjudanden och produktinformation. 
    • Företagsöverlåtelser. Dina personuppgifter kan användas av oss eller delas inom Unilever-gruppen. Detta sker i första hand för verksamhetsmässiga syften. I och med att Unilever-gruppen utvecklas vidare kan gruppen komma att avyttra eller förvärva tillgångar, dotterbolag eller enheter inom gruppen. I dessa typer av transaktioner betecknas dina personuppgifter som del av de överförda rörelsetillgångar men skall fortsatt endast användas eller förvaras i enlighet med bestämmelserna i integritetspolicyer som publicerats innan datumet för överföringen (såvida du inte ger ditt samtycke till andra förhållanden). Om en övrig part förvärvar vårt bolag, vår verksamhet eller alla eller delar av våra tillgångar, eller tillgångar som relaterar till Unilevers webbsidor, så kommer dina personuppgifter att delas med denna part som del av processen för tillbörlig aktsamhet (due diligence process) och föras över till denna part som rörelsetillgångar. I fall av konkurs eller omorganisation så ska alla personuppgifter betecknas som tillgångar som tillhör oss, vilket betyder att de i dessa fall kan komma att säljas eller föras över till tredje parter.
    • Rättsliga skyldigheter. Vi kan komma att föra över och dela dina personuppgifter med tredje parter i följande fall:
      • För att uppfylla en rättslig skyldighet;
      • Då vi i god tro anser att detta krävs av tillämplig lag;
      • Vid förfrågan från myndighet som bedriver en undersökning/utredning;
      • För att verifiera eller genomdriva våra villkor eller andra tillämpliga policyer;
      • För att upptäcka och skydda mot bedrägeri eller tekniska eller säkerhetsmässiga svagheter;
      • För att reagera på en nödsituation; eller
      • För att skydda tredje parters, besökare till Unilevers websidors, Unilevers eller allmänhetens rättigheter, egendom, trygghet eller säkerhet.

     

    Internationella dataöverföringar

    Unilever delar personuppgifter inom Unilever-gruppen, samt med tredje parter, för de syften som beskrivs i denna integritetspolicy. 

    Unilever skickar endast personuppgifter som samlats in inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) till främmande länder i följande fall:

    • För att följa dina anvisningar;

    • För att uppfylla en rättslig skyldighet; eller

    • För att samarbeta med agenter och rådgivare som vi använder för att få hjälp med att bedriva vår verksamhet och erbjuda våra tjänster.

    Om vi för över personuppgifter utanför EES så ska vi säkerställa att personuppgifterna skyddas på samma sätt som om de fördes över inom området. Därför använder vi i dessa fall en av följande skyddsåtgärder:

    • Överföring sker till ett land utom EES som har lagstiftning som säkerställer samma skydd för personuppgifter som inom EES;

    • Ett avtal med den tredje parten som stipulerar att de måste skydda personuppgifterna som förs över enligt standarder inom EES; eller

    • Överföring sker till organisationer som har specifika överenskommelser gällande dataöverföring över EU-gränser (t.ex. Privacy Shield, ett ramverk som anger standarder för skydd av data som skickas mellan USA och EU-länder).

  • Unilever vet hur viktigt det är att dina personuppgifter är säkra. Därför vidtar vi lämpliga åtgärder för att skydda dem mot missbruk, störningar och förluster samt otillåten användning, ändring eller delning. 

    Dessa åtgärder inkluderar att införa lämpliga kontroller av åtkomst, att investera i de senaste processerna för informationssäkerhet för att skydda de IT-miljöer vi använder samt att säkerställa att vi krypterar, pseudonymiserar och anonymiserar personuppgifter när detta är möjligt. 

    Åtkomst till dina personuppgifter tillåts endast av våra anställda och agenter när detta krävs för deras arbetsuppgifter och kontrolleras av strikta avtalsenliga skyldigheter i fall då personuppgifter behandlas av tredje parter. 

  • Vi behåller dina personuppgifter så länge detta krävs för det syfte som personuppgifterna behandlas för. Till exempel: när du gör ett webbaserat köp från oss så behålls de personuppgifter som relaterar till ditt köp så att vi kan utföra det specifika avtalet som du har ingått. Efter detta så behålls personuppgifterna under den tidsperiod som krävs för att vi ska kunna hantera eller svara på eventuella klagomål, förfrågningar eller frågor om köpet. 

    Dina personuppgifter kan även behållas så att vi kontinuerligt kan förbättra din upplevelse hos oss och för att se till att du får eventuella lojalitetsbelöningar som du är berättigad till. 

    Vi behåller de identifierbara personuppgifter som vi samlar in för målstyrningsändamål under en så kort tidsperiod som möjligt. Efter denna tidsperiod vidtar vi åtgärder för att permanent radera personuppgifterna.  

    Vi ser kontinuerligt över de personuppgifter vi innehar och raderar dem i enlighet med våra säkerhetsåtgärder, eller anonymiserar personuppgifterna i fall då det inte längre finns ett affärsmässigt, rättsligt eller kundrelaterat behov att behålla personuppgifterna. 

  • Dina rättigheter gäller hur dina personuppgifter behandlas. Du kan utöva dessa rättigheter när som helst. Vi tillhandahåller en översikt av dessa rättigheter nedan, samt vad de betyder för dig. Du kan utöva dina rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till oss, eller genom att skicka in en förfrågan med hjälp av Kontakta oss-blanketten som du hittar på våra webbsidor.

     

    I fall då vi behandlar dina personuppgifter har du ett antal rättigheter som låter dig bestämma hur personuppgifterna behandlas. Du kan utöva dessa rättigheter när som helst. Vi tillhandahåller en översikt av dessa rättigheter nedan, samt vad de betyder för dig. Du kan utöva dina rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till oss, eller genom att skicka in en förfrågan med hjälp av Kontakta oss-blanketten som du hittar på våra webbsidor.

    • Rätten till att bli informerad. Du har rätten att få tydlig och lättläst information och insyn gällande hur vi använder dina personuppgifter, samt information om dina rättigheter. Därför tillhandahåller vi denna information i vår integritetspolicy.
    • Rätten till tillgång och rättelse. Du har rätten till att få åtkomst till, rätta eller uppdatera dina personuppgifter när som helst. Vi är medvetna om att detta är en mycket viktig rätt, därför ber vi dig att kontakta oss om du vill utöva den.
    • Rätten till dataportabilitet. De personuppgifter du har angett kan vara ”portabla”. Det innebär att de kan flyttas, kopieras eller skickas elektroniskt under vissa omständigheter.
    • Rätten till radering (rätten att bli bortglömd). Under vissa omständigheter har du rätten att be oss att radera dina personuppgifter. Om du vill radera de personuppgifter vi har om dig, vänligen hör av dig till oss, så svarar vi på din förfrågan i enlighet med gällande rättsliga skyldigheter. Om de personuppgifter som vi har om dig inte längre krävs för något syfte så måste vi inte enligt lagen behålla dessa. Då vidtar vi åtgärder för att radera, förstöra eller permanent anonymisera personuppgifterna. 
    • Rätten till begränsning av behandling. Under vissa omständigheter har du rätten att begränsa behandlingen av dina personuppgifter.
    • Rätten att göra invändningar. Under vissa omständigheter har du rätten att motsätta dig vissa typer av behandlingar av personuppgifter, inklusive behandling för direkt marknadsföring (d.v.s. att få e-postmeddelanden från oss eller att kontaktas gällande olika erbjudanden).
    • Rätten att inge klagomål till en tillsynsmyndighet. Du har rätten att göra ett klagomål gällande hur vi behandlar dina personuppgifter direkt till din tillsynsmyndighet. 
    • Rätten att återkalla samtycke. Om du har gett ditt samtycke gällande dina personuppgifter (d.v.s. i de fall då ditt samtycke är den rättsliga grunden för behandlingen av dina personuppgifter) så har du rätten att när som helst återkalla ditt samtycke. I dessa fall innebär ditt återkallande inte att den behandling som skett innan dess är olaglig. Du kan återkalla ditt samtycke till behandling av dina personuppgifter när som helst genom att kontakta oss med hjälp av informationen nedan.
    • Rätter som relaterar till automatiserat individuellt beslutsfattande. Du har rätten att inte vara föremål för beslut som fattas helt baserat på automatiserad behandling och som skapar rättsliga eller andra betydande effekter för dig. I synnerhet har du rätten:
      • att be om mänsklig medverkan; 
      • att uttrycka dina åsikter;
      • att få en förklaring för beslutet som fattats efter bedömningen; samt
      • att ifrågasätta detta typ av beslut.

    Vidare information och råd gällande dina rättigheter kan fås från Datainspektionen i Sverige, eller motsvarande myndighet i ditt land.

  • Unilever har utsett en Chief Privacy Officer som kan kontaktas genom att skicka ett brev till Unilever N.V., Weena 455, PO Box 760 3000 DK Rotterdam Nederländerna, eller genom att skicka ett e-postmeddelande.

    Om du har frågor eller förfrågningar gällande Unilevers integritetspolicy eller databehandling, eller om du vill göra ett klagomål om ett möjligt brott mot lokal dataskyddsförordning, vänligen skicka ett e-postmeddelande till oss, eller gör en förfrågan med hjälp av ”Kontakta oss”-blanketten som du hittar på våra webbsidor.

    När vi får en fråga om personuppgifter eller en förfrågan om åtkomst till dessa skickas ärendet till vårt särskilda team som har hand om dessa typer av ärenden. De kontrollerar meddelandena och besvarar förfrågningar. Om din förfrågan är betydande kan de behöva ytterligare information från dig. Alla giltiga förfrågningar får ett svar. Om du inte är nöjd med svaret du har fått kan du hänvisa till tillsynsmyndigheten i ditt land. I Sverige är det Datainspektionen. Vid förfrågan kan vi tillhandahålla vidare information som vad som kan gälla under dina omständigheter om du vill göra ett klagomål.

  • Vi kommer att uppdatera denna integritetspolicy när detta är nödvändigt för att återspegla feedback från våra kunder eller ändringar i vårt utbud av produkter och tjänster. När ändringar görs så ändras även datumet ”senast uppdaterat” längst upp på sidan. Om betydande ändringar görs så tillhandahålls en mer synlig notis (inklusive e-postmeddelanden om ändringar i integritetspolicyn för vissa tjänster). Vi behåller även föregående versioner av policyn i vårt arkiv. Du har rätt att be om att få läsa dessa arkiverade policyer.

    Denna integritetspolicy kommer inte att begränsa dina rättigheter utan ditt samtycke. 

     

    Ytterligare bestämmelser och villkor gällande integritet

    Utöver denna integritetspolicy så kan vissa kampanjer styras av ytterligare bestämmelser och villkor gällande integritet. Vi rekommenderar att du läser dessa ytterligare bestämmelser eller villkor innan du deltar i kampanjer, då du måste följa bestämmelserna och/eller villkoren för att delta.  Eventuella ytterligare bestämmelser och villkor skall visas tydligt. 

     

    Last updated April 2019